Portret: Erik Kraaijeveld en Timon van Meerendonk

Erik Kraaijeveld en Timon van Meerendonk (beiden 21) zijn in het dagelijks leven ondernemer bij MKB Result, het bedrijf dat ze samen hebben opgericht. Met hun onderneming helpen ze andere MKB-bedrijven met online marketingtrajecten. “Heel kort gezegd zorgen wij ervoor dat bedrijven zich zo uiten dat zij met de juiste klanten verbonden worden.”

Voldoening uit het werk
Erik en Timon genieten van het ondernemerschap: “Het mooie aan het ondernemer zijn, vinden wij dat je je eigen ideeën of gedachten helemaal op je eigen manier uit kunt werken. Daarnaast is het ontzettend mooi om samen met klanten in gesprek te gaan en onze kennis te delen, zodat zij kunnen groeien. Als je ziet dat bedrijven vanuit onze kennis groeien, geeft dat een goed gevoel.” De twee jonge ondernemers genieten ook erg van de waardering die zij van dankbare klanten krijgen. “Het is speciaal om te horen dat klanten van hún klanten horen dat ze een mooie website hebben. Op die manier staan wij ook indirect in contact met de klant van de klant.”

Van opleiding tot ondernemer
Het zaadje voor het ondernemerschap is geplant tijdens de schooltijd van de ondernemers. Timon: “Tijdens mijn opleiding aan het Hoornbeeck College heb ik een ondernemingsproject gedaan. Dat waren mooie ervaringen waarbij ik veel heb geleerd.” Erik vult aan: “Tijdens het ondernemingsproject heb ik op een praktijkgerichte manier ervaren hoe het is om een eigen bedrijf te runnen. Ik heb ontdekt waar mijn talenten liggen en deze verder ontwikkeld.” Na hun opleiding hebben de Erik en Timon niet direct hun bedrijf opgericht. Erik was actief als ZZP’er in de marketingwereld en Timon ging zich meer en meer verdiepen in de wereld van de online marketing, toen bleek dat er toch geen ruimte was voor een contract bij het marketingbureau waar hij werkte. Niet lang daarna hebben de jonge ondernemers MKB Result opgericht.

Of het leven als ondernemer met een eigen bedrijf een eenzaam bestaan is? Timon: “We geloven dat je pas ondernemer bent als je sámen bent met andere ondernemers. Als ondernemers probeer je elkaar te inspireren, bijvoorbeeld door plannen te delen bij netwerkbijeenkomsten. Op die manier kun je elkaar als ondernemers aanvullen en samen plannen beter maken.”

"In ons land krijgen jongeren zoals jij en ik echt een kans om voor zichzelf te beginnen."

Of het leven als ondernemer met een eigen bedrijf een eenzaam bestaan is? Timon: “We geloven dat je pas ondernemer bent sámen met andere ondernemers. Als ondernemers probeer je elkaar te inspireren, bijvoorbeeld door plannen te delen bij netwerkbijeenkomsten. Op die manier kun je elkaar als ondernemers aanvullen en samen plannen beter maken.”

Ondernemersklimaat in Nederland
Erik en Timon zijn positief over het ondernemersklimaat in Nederland: “In ons land krijgen jongeren zoals jij en ik echt een kans om voor zichzelf te beginnen. Het was redelijk eenvoudig om te starten: je hoeft min of meer alleen een ondernemingsplan te schrijven en je in te schrijven bij de KVK. Vervolgens kun je aan de slag. Er zijn daarnaast voor startende ondernemingen veel voordelen, denk bijvoorbeeld aan de fiscale aftrek voor ondernemers in de startfase. Dat moet behouden blijven, want je moet als ondernemers best wel wat afdragen.”

De ondernemers van MKB Result zijn hoopvol over de toekomst: “De toekomst zien wij voor ons bedrijf zonnig tegemoet! We besteden nu veel uit, maar we denken erover om ook mensen in loondienst aan te nemen. Daarnaast blijven we als jonge onderneming ook leren en innoveren, zodat we in de toekomst nog meer bedrijven kunnen laten groeien en bloeien!”

Erik Kraaijeveld en Timon van Meerendonk

MKB Result

Deel dit bericht

Share on whatsapp
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on google
Share on email

Copyright © 2022 - All rights Reserved. | SGP-jongeren