Vóór het gezin

Warmte, liefde en geborgenheid. Woorden die horen bij een gezin. Het gezin hoort een veilige plaats te zijn waar zorg, tijd en aandacht is voor elkaar. Gelukkig is dat het meestal ook. Daarom wordt het gezin vaak ‘de hoeksteen van de samenleving’ genoemd: de steen die andere stenen draagt en op hun plaats houdt. De steen die zorgt dat het hele gebouw blijft staan. Helaas staat deze hoeksteen onder druk, bijvoorbeeld door het  toenemende aantal echtscheidingen of door gezinsonvriendelijke belastingen. Daarom zetten SGP en SGP-jongeren zich in vóór het gezin!

Vóór trouw, tégen overspelreclame
Vóór het gezin zijn, betekent dat we een voorstander zijn van trouw en dus tégen overspelreclames zijn. Veel te vaak worden bushokjes gevuld met de tekst ‘Ik ben gelukkig getrouwd, jij ook?’ – met de oproep om vreemd te gaan. Het hoort niet bij een ontwikkeld en beschaafd land als Nederland dat vreemdgaan zo wordt gepromoot. We weten immers dat vreemdgaan leidt tot wantrouwen in de relatie en vaak tot echtscheiding – met alle gevolgen van dien, ook voor de kinderen. Daarom vinden wij dat het verboden moet worden om reclame te maken voor overspel, net zoals het nu verboden is om reclame te maken voor alcohol en tabak.

SGP-jongeren vindt het belangrijk dat mensen andere oplossingen zien dan scheiden. We willen daarom graag dat elke gemeente concrete hulp biedt aan getrouwden van wie het huwelijk in een moeilijke fase zit. Op die manier willen we werken aan sterke relaties en daarmee dus aan een goede basis voor onze maatschappij. Immers, vaak kom je met een goed gesprek al een heel eind!

Vóór het gezin, tégen anti-gezinsbelastingen
Nederland heeft een gezinsonvriendelijk belastingsysteem. Daar willen we van af! De Nederlandse overheid wil dat beide partners/ouders fulltime werken. Het belastingstelsel is daarom zo ingericht dat je veel belasting betaalt als maar één partner werkt en maar weinig als beide werken. Daardoor kan een eenverdiener tot wel zes keer meer belasting over hetzelfde inkomen betalen als een tweeverdiener. Dit vindt SGP-jongeren niet eerlijk! De partner die geen betaald werk doet, zorgt namelijk vaak voor de kinderen of doet mantelzorg. Met dat werk dragen ze ook hun steentje bij aan de samenleving. Dit verdient juist waardering en zeker geen afstraffing via het belastingstelsel.

Babybonus
De SGP wil meer doen voor het gezin. Denk bijvoorbeeld aan de babybonus: een financiële tegemoetkoming van 1000 euro die ouders ontvangen bij het krijgen van hun vierde kind. SGP-jongeren vindt dat een goed idee, want heb jij al eens berekend wat voor kosten die baby met zich meebrengt, zoals een bedje, luiers en een grotere auto?  

Trouw in relaties, een eerlijk belastingsysteem en de babybonus: zo werken we aan sterkere gezinnen. Dat is belangrijk, want: een goed gezin is het halve werk!

Deel dit bericht

Share on whatsapp
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on google
Share on email

Copyright © 2022 - All rights Reserved. | SGP-jongeren